top of page
Foto van schrijverkatrien pollefeyt

Mango-avocado smoothie

Bijgewerkt op: 6 jan. 2021

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 avocado

  • 1 mango

  • 1 el honing

  • 5 el crushed ice

  • 200 ml kokosmelk

  • Verse munt, wat mango of ander fruit fijngesneden

Bereidingswijze

  • Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit met een lepel.

  • Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in grote stukken.

  • Pureer het avocadovruchtvlees, de mango, het ijs, de kokosmelk en de honing in een kom of blender

  • Garneer met wat fruit en munt.

Tip

Stukjes avocado en mango kun je tegenwoordig in het diepvriesvak terugvinden in de supermarkt. In bevroren fruit zitten net zo veel vitamines als in verse producten. De snelle verwerking na de oogst en het ultrasnelle diepvriesproces spelen hierbij zeker een rol. Je kan dit gerechtje perfect als ontbijt of dessert eten.


Serveren

Serveer er bijvoorbeeld blokjes mango en wat muntblaadjes bij of wat granola voor een crunchy bite.



Enkele weetjes

Mango werd voor het eerst verbouwd in India, zo'n 5000 jaar geleden. Deze vrucht is bijzonder rijk aan vitamine C en bevat daarnaast veel B-vitamines, vitamine E, mineralen en vezels. Mango bevat ook veel bètacaroteen, een krachtig antioxidant te herkennen aan de oranje kleur. Dit stofje is de voorloper van vitamine A wat een goede invloed heeft op de huid en de ogen. De mango bevat ook protease-enzymen die de spijsvertering van de eiwitten bevorderen. De vezels hebben een positief effect op de darmen.

De vrucht heeft ook een stabiliserend effect op de bloedsuikerspiegel. Mango heeft een lage GI-index waardoor minder insuline nodig is tijdens het verteringsproces. De vrucht bezit ook polyfenolen die kanker beschermend werken. Mineralen zoals kalium en magnesium zijn ook rijkelijk aanwezig die belangrijk zijn voor een gezonde bloeddruk. Een mango ruikt zoet en veert lichtjes mee als je er met de vinger op drukt.


Avocado bevat veel B-vitamines, vezels, vitamine K, koper, vitamine E en omega 9. Regelmatig een avocado eten verlaagt de graad van ontstekingen. Avocado helpt ook de opname van de antioxidanten te verhogen. Avocado kan je besprenkelen met citroen om de bruine kleur tegen te gaan. Het ondersteunt het metabool syndroom, verbetert cholesterol, verbetert de stoelgang, de huid en avocado is goed voor hart- en bloedvaten.


Smakelijk!





97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page