top of page

WIE IS KATRIEN?

Katrien is een positieve, behulpzame, sportieve mama met een passie voor gezondheid en de 'pure' keuken.

Ze werkt al lange tijd in de research waar ze dagelijks problemen of puzzels probeert op te lossen. Echter enkele jaren terug werd ze ziek. Na een jaar van revalidatie wou ze inzicht in haar ontbrekende stukjes puzzel. Ze besloot om zich bij te scholen als sportdiëtiste en werd verder getriggerd naar een manier om haar klachten te verlichten.  Ze wou meer info over het ontstaan van bepaalde ziekten en de relatie met voeding en leefstijl en startte een opleiding orthomoleculaire therapie volgens de kPNI.  

Deze opleiding is meer dan voeding alleen. Je leert niet alleen over wat echte gezonde voeding nu wel is maar je leert hoe alles in je lichaam is verbonden aan elkaar. Klachten kunnen totaal uit iets anders zijn ontstaan. Het is op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht (en), want je lichaam probeert op één of andere manier iets te vertellen. Ziek zijn is een waarschuwing van je lichaam en het is belangrijk om de klachten en signalen op tijd op te vangen en te behandelen.

  

Deze specialisatie als orthomoleculair therapeut verruimt haar kennis als diëtiste. Samen vormen deze opleidingen een mooi geheel om jou te helpen.

Ze leeft nu veel bewuster dan vroeger. Haar wekelijks voedingspatroon bestaat uit een '80/20 regel' namelijk uit 80% gezond eten en 20% waar zondigen toegelaten is. Daarnaast plant ze af en toe een 'Intermittent fasting' dagje in waarbij ze een 14 tot 16 uur rust gunt aan haar spijsvertering.

Katrien voelt zich me meer dan ooit gedreven om haar passie te delen. Ze weet dat een gezonde leefstijl geen garantie biedt, maar wat ze wel weet is dat heel veel gezondheidsklachten te verlichten of op te lossen zijn. Wat en wanneer je eet kan 'voor' of 'tegen' je werken.

Geniet van de voordelen van een gezonde leefstijl en durf af en toe eens de regels vergeten. Haar missie is om mensen te helpen naar een betere versie van zichzelf. 

Ze is lid van de Vlaamse beroepsvereniging voor diëtisten en van kPNI community. Ze woont regelmatig bijscholingen, cursussen en congressen bij zodat haar kennis qua voeding en gezondheid up-to-date blijft. 

IMG-7069.JPG
bottom of page