OVER MEZELF

Hallo, ik ben Katrien! 

Positief, behulpzaam, sportieve mama met een passie voor gezondheid en de 'pure' keuken.


Ik werk al lange tijd in de research waar ik dagelijks problemen of puzzels probeer op te lossen maar dan in een ander werkveld. Echter enkele jaren terug werd ik ziek. Na een jaar van revalidatie wou ik het fijne van mijn puzzel weten. Ik besloot om mij bij te scholen als sportdiëtiste en werd verder getriggerd naar een manier om mijn klachten te verlichten. Ik wou meer info over het ontstaan van bepaalde ziekten en de relatie met voeding en leefstijl. Ik startte een opleiding orthomoleculaire therapie volgens de kPNI en hoopte op een antwoord.

Zo gefascineerd ga ik nog steeds naar de les. Het is zo boeiend wat ik allemaal leer en hoe slim je lichaam in feite is. De opleiding is meer dan voeding alleen. Je leert niet alleen over wat echte gezonde voeding nu wel is. Het is op een holistische manier kijken naar jezelf hoe alles in je lichaam is verbonden met elkaar. Klachten kunnen totaal uit iets anders zijn ontstaan. Het is op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht, want je lichaam probeert op één of andere manier iets te vertellen. Ziek zijn is een waarschuwing van je lichaam en het is belangrijk om de klachten en signalen op tijd op te vangen en te behandelen.

  

Deze specialisatie als orthomoleculair therapeut is een verruiming op mijn kennis als diëtiste. Samen vormen deze opleidingen een mooi geheel om jou te helpen.

Ik leef bewuster dan vroeger in die zin dat ik nu meer luister naar mijn lichaam. Mijn wekelijks voedingspatroon bestaat uit een '80/20 regel' namelijk uit 80% gezond eten en 20% waar zondigen toegelaten is. Daarnaast plan ik af en toe een 'Intermittent fasting' dagje in waarbij ik een 14 tot 16 uur rust gun aan mijn spijsvertering.

Ik voel me meer dan ooit gedreven om mijn passie te delen. Ik weet dat een gezonde leefstijl geen garantie biedt, maar wat ik wel weet is dat heel veel gezondheidsklachten te verlichten of op te lossen zijn. Wat en wanneer je eet kan 'voor' of 'tegen' je werken.

Geniet van de voordelen van een gezonde leefstijl en durf af en toe eens de regels vergeten. Mijn missie is om mensen te helpen naar een betere versie van zichzelf. 

Ik ben lid van de Vlaamse beroepsvereniging voor diëtisten en van kPNI community. Ik woon regelmatig bijscholingen, cursussen en congressen bij zodat mijn kennis qua voeding en gezondheid up-to-date blijft. 

 
IMG-7069.JPG