top of page
monika-grabkowska-M1y4TFQ9zVk-unsplash.j

TRAJECT DUURZAAM GEWICHT VERLIEZEN

Betere beslissingen

De vraag is “Wat is GEZOND eigenlijk?”


Er is zo veel (tegenstrijdige) informatie te vinden dat het vaak moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien. Bovendien is wat voor de ene persoon gezond is, niet perse ook zo voor de andere persoon. Ook dat hangt weer af van je hormonale balans en je levensstijl.  Een gezond leven betekent ook dat je af en toe eens uit BALANS mag gaan. FLEXIBILITEIT is daarmee ook erg belangrijk voor je lichaam zodat je gemakkelijker kan omgaan met onverwachte situaties. Dat wil ook zeggen dat je af en toe mag afwijken en jezelf verwennen met iets lekkers als je daar behoefte aan hebt. Zolang je 80% van de tijd gezond eet, kan je de andere 20% met een gerust hart afwijken. Maar naarmate je anders gaat leven en eten, zal je merken dat je steeds minder behoefte zal hebben om af te wijken simpelweg omdat je je gewoonweg beter voelt.

Wil je GEWICHT VERLIEZEN maar lukt het je niet op één of andere manier? Dan zoeken we naar de oorzaak waarom dit niet lukt.  Je lichaam kan zich namelijk beschermen door vetopslag omdat er een werkingsmechanisme uit balans is. Om gewicht te verliezen moet je eerst gezond worden.  Focus de eerste weken niet op je gewicht maar op je gezondheid en hoe je je voelt.  Je zal snel je vooruitgang merken en dit zal je motiveren om verder te gaan. Je gewicht volgt nadien vanzelf.

Het is de bedoeling dat je duurzaam gewicht verliest in plaats van snel een dieet te volgen die je toch niet heel je leven kan volhouden. We gaan samen je STOFWISSELING verbeteren zodat je lichaam optimaal calorieën gaat verbranden. Met de juiste voeding en door je leefstijl aan te passen gaan je honger- en verzadigingshormonen in balans zijn zodat je niet gaat overeten. 


Daarnaast gaat je spieropbouw en vetverbranding gemakkelijker. Dit alles zorgt ervoor dat je een gezond gewicht bereikt. 

De behandeling bestaat uit voedingsadvies maar ook beweging en voldoende ontspanning zijn hierbij belangrijk. Als je enkel gezond eet, maar niet de nodige aandacht besteedt aan je levensstijl, kunnen je hormonen ook uit balans raken met klachten tot gevolg. Ook dus verkeerde trainingen of stress kunnen je stofwisseling verstoren en verhinderen dat je een gezond gewicht bereikt. Het geheel is dus belangrijk voor het slagen in je doel. 

Je lichaamssamenstelling wordt tijdens het traject opgevolgd met het BIVA-toestel. Dit is bedoeld om het effect van je behandelplan na te gaan.  Het toestel meet de botmassa, visceraal vet, vetmassa, spiermassa en je vochtstatus zowel binnen en buiten je lichaamscellen.   

Het traject bevat een totaal pakket waar we de tijd nemen om alles uitvoerig te bespreken en waar ik je alles kan meegeven om je optimaal te begeleiden en coachen. 

bottom of page