top of page

WAT IS?

Orthomoleculaire Therapie 

Orthos is het Griekse woord voor juist en moleculair slaat op moleculen, het kleinst mogelijke zuiver deeltje van een stof. Orthomoleculaire therapie houdt zich bezig met de juiste bouwstenen voor het lichaam zoals alle vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren die noodzakelijk zijn voor een goede gezondheid. Een tekort aan deze bouwstenen kunnen op lange en korte termijn klachten veroorzaken. Het menselijk lichaam heeft van nature het vermogen om verstoringen te verhelpen en dit maakt ons flexibel. Vele oorzaken kunnen aanleiding zijn van een verstoring van deze flexibiliteit zoals onze huidige westerse voeding- en leefstijl, te veel stressprikkels, ons zittend leven, medicijngebruik en een reeks aan omgevingsfactoren.

De therapie is een verandering van voeding en leefstijl op lange termijn. Door toevoeging van nutriëntrijke voedingsmiddelen en/of voedingssupplementen zal het lichaam in staat zijn zichzelf te herstellen en de klachten te reduceren. Een goede basisvoeding kan worden ingezet als medicijn en maakt je gezond.

Klinisch Psycho Neuro Immunologie (kPNI) 

De kPNI of klinische psycho-neuro-immunologie is een sterk groeiende wetenschap die via wetenschappelijk onderbouwde interventies op zoek gaat naar de oorzaak van jouw klachten of ziekte want daar ligt de oplossing.

De klinische psycho-neuro-immunologie helpt jou om terug controle te krijgen over jouw leven en jouw gezondheid. Een kleine verandering in je voedingspatroon of leefstijl kan al een groot verschil geven.

Diepgaande kennis over de werkingsmechanismen van het lichaam is belangrijk. Binnen elk werkingsmechanisme vindt communicatie plaats tussen lichaamscellen en orgaansystemen. Een verstoring is een oorzaak van het ontstaan van chronische ziekten en klachten zoals diabetes type 2, metabool syndroom, een energietekort, chronische pijn, een (over)actief immuunsysteem, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen en een verminderde concentratie. De belangrijkste therapiepijlers binnen de kPNI zijn voeding, suppletie, beweging, bioritme, mindset, ontspanning, resoleomics (hulpstoffen  voor ontstekingen) en deep learning (inzicht geven).

Fytotherapie

Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie ('behandeling met planten') genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen. De stoffen uit planten en kruiden ondersteunen het lichaam in het herstel van ziekten en klachten. De toepassing van kruiden- en plantenextracten en het effect op de werkingsmechanismen laat in steeds meer onderzoeken een positief effect zien op verbetering van de menselijk gezondheid.

WAT IS?: Tekst

BIA meting

Om je optimaal te kunnen begeleiden doe ik steeds een uitgebreide lichaamsanalyse. Zo kan ik zien hoe het behandelplan zijn vruchten afwerpt om van jou een gezond en fit persoon te maken.

Dit wordt gedaan met de professionele en medisch goedgekeurde BIA weegschaal, de InBody 120.

Dit toestel heeft een betrouwbaarheid van 98% ten opzichte van de medische “gouden standaard”, de DEXA scan.


InBody toestellen maken gebruik van een methode die Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA) wordt genoemd om de lichaamssamenstelling te meten. De lichaamssamenstelling is een manier om te beschrijven waaruit het lichaam bestaat, zoals het percentage van vet, botten, vocht en spieren.


Met deze eenvoudig toepasbare meting, kan binnen enkele minuten de voedings- en hydratietoestand van een menselijk lichaam zeer nauwkeuriger beoordeeld worden. Het gevalideerd meetinstrument geeft in combinatie met een computerprogramma een beeld weer, dat vergeleken kan worden met een vorige of volgende meting. Daardoor kan het verloop van een therapie met voedingsaanpassing duidelijk worden, zowel bij gewenste opbouw van spiermassa (sport) als bij behoud van spiermassa (afvallen en ziekte).

WAT IS?: Tekst

Bodyscan

De bioresonantie bodyscan geeft een momentopname weer van hoe het met je lichaam gesteld is. Deze extra parameters via de bodyscan helpen je te ontdekken wat de oorzaak is van fysieke klachten. Onbalans in het lichaam kan gezondheidsproblemen geven zoals maag- en darmproblemen, hoofdpijn of migraine, chronische ontstekingen, spier- en gewrichtsproblemen, huidproblemen of eczeem, over- of ondergewicht, slaapproblemen en vermoeidheidsklachten.


De magnetische resonantie analyse verzamelt via een zwak magnetisch veld, frequentiesensoren en energievelden van het menselijk lichaam via de handgrip-sensor. De mate waarin die trillingsfrequenties resoneren, geven bepaalde waarden aan. De elektromagnetische golven zenden dus signalen door het menselijk lichaam en geven de specifieke toestand weer van het menselijk lichaam op een bepaald moment.

Met de Bodyscan worden bijna 40 parameters in beeld gebracht en krijg je inzicht hoe het met jouw gezondheid is gesteld op basis van:

  • Energie en herstelvermogen

  • Afvalstoffen, toxiciteit, straling

  • Mate van verzuring

  • Ontstekingen

  • Allergieën en huidproblemen

  • Stress in het lichaam

  • Functioneren van organen

  • Hormoonhuishouding

  • Spijsvertering

  • Mineralen, vitamines en spoorelementen


De testresultaten van een bodyscan gelden als referentie en niet als diagnostische conclusie.


WAT IS?: Tekst
bottom of page