WAT IS?

Orthomoleculaire Therapie 

Orthos is het Griekse woord voor juist en moleculair slaat op moleculen, het kleinst mogelijke zuiver deeltje van een stof. Orthomoleculaire therapie houdt zich bezig met de juiste bouwstenen voor het lichaam zoals alle vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren die noodzakelijk zijn voor een goede gezondheid. Een tekort aan deze bouwstenen kunnen op lange en korte termijn klachten veroorzaken. Het menselijk lichaam heeft van nature het vermogen om verstoringen te verhelpen en dit maakt ons flexibel. Vele oorzaken kunnen aanleiding zijn van een verstoring van deze flexibiliteit zoals onze huidige westerse voeding- en leefstijl, te veel stressprikkels, ons zittend leven, medicijngebruik en een reeks aan omgevingsfactoren.

De therapie is een verandering van voeding en leefstijl op lange termijn. Door toevoeging van nutriëntrijke voedingsmiddelen en/of voedingssupplementen zal het lichaam in staat zijn zichzelf te herstellen en de klachten te reduceren. Een goede basisvoeding kan worden ingezet als medicijn en maakt je gezond.

Klinisch Psycho Neuro Immunologie (kPNI) 

De kPNI of klinische psycho-neuro-immunologie is een sterk groeiende wetenschap die via wetenschappelijk onderbouwde interventies op zoek gaat naar de oorzaak van jouw klachten of ziekte want daar ligt de oplossing.

De klinische psycho-neuro-immunologie helpt jou om terug controle te krijgen over jouw leven en jouw gezondheid. Een kleine verandering in je voedingspatroon of leefstijl kan al een groot verschil geven.

Diepgaande kennis over de werkingsmechanismen van het lichaam is belangrijk. Binnen elk werkingsmechanisme vindt communicatie plaats tussen lichaamscellen en orgaansystemen. Een verstoring is een oorzaak van het ontstaan van chronische ziekten en klachten zoals diabetes type 2, metabool syndroom, een energietekort, chronische pijn, een (over)actief immuunsysteem, spijsverteringsproblemen, slaapproblemen en een verminderde concentratie. De belangrijkste therapiepijlers binnen de kPNI zijn voeding, suppletie, beweging, bioritme, mindset, ontspanning, resoleomics (hulpstoffen  voor ontstekingen) en deep learning (inzicht geven).

Fytotherapie

Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie ('behandeling met planten') genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen. De stoffen uit planten en kruiden ondersteunen het lichaam in het herstel van ziekten en klachten. De toepassing van kruiden- en plantenextracten en het effect op de werkingsmechanismen laat in steeds meer onderzoeken een positief effect zien op verbetering van de menselijk gezondheid.

 

Biva meting

Om je optimaal te kunnen begeleiden doe ik steeds een uitgebreide lichaamsanalyse. Zo kan ik zien hoe het behandelplan zijn vruchten afwerpt om van jou een gezond en fit persoon te maken.

BIVA staat voor Bio-elektrische Impedantie Vector Analyse.

Het meettoestel 'BIA 101 BIVA' maakt voor de interpretatie van de meetresultaten gebruik van zeer geavanceerde  software die kan aangeven in hoeverre de individuele meting zich verhoudt tot de bio-elektrische impedantie meting bij 85.000 gezonde mannen en vrouwen tussen de 15 en 85 jaar.


Met deze eenvoudig toepasbare meting, kan binnen enkele minuten de voedings- en hydratietoestand van een menselijk lichaam zeer nauwkeuriger beoordeeld worden. Het gevalideerd meetinstrument geeft in combinatie met een computerprogramma een beeld weer, dat vergeleken kan worden met een vorige of volgende meting. Daardoor kan het verloop van een therapie met voedingsaanpassing duidelijk worden, zowel bij gewenste opbouw van spiermassa (sport) als bij behoud van spiermassa (afvallen en ziekte).


Snel, pijnloos en gemakkelijk wordt niet alleen de hoeveelheid spier-, vocht- en vetmassa bepaald, maar tevens de spieractiviteit. Op basis daarvan kan het voedingsadvies nog beter op maat gemaakt worden dan met uitsluitend een bepaling van het gewicht en berekening van de BMI. 

 

©2020 door Foodkey. Met trots gemaakt met Wix.com