Ingrediënten (4 personen)
1 blokje visbouillon
1 brikje kokosroom(300ml)
1/2 l water
1/2 bloemkool
1 broccoli
120 g langkorrel rijst
2 sjalotten
32 scampi’s
3 stengels lente-ui of portie bieslook
2 el kokosolie
Currypoeder naar smaak
Bereidingswijze
Maak rijst van de rauwe bloemkool met de keukenrobot.
Los de bouillon op in 0,5 l water
Pel en snipper de sjalotjes. Smelt de kokosolie in een stoofpot en fruit de sjalot op een zacht vuur. Voeg de langkorrel rijst toe met het bouillonwater. Breng aan de kook en gaar volgens de tijd van de rijst.
Voeg de kokosroom en de bloemkoolrijst toe en laat verder garen. Roer af en toe en voeg water toe tot een smeuïg rijstpapje. Kruid nadien met peper.
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
Stoom de broccoli gedurende 15-20 min. Kruid met peper en zout.
Hak de lente-ui of bieslook fijn.
Dep de scampi’s droog met wat keukenpapier. Kruid met curry, peper en zout.
Voeg wat gesmolten kokosolie toe en laat even marineren.
Bak de scampi’s kort op een hoog vuur 1 minuut per zijde.
Verdeel de bloemkoolrijst op je bord. Voeg scampi’s en broccoli toe
Werk af met lente-ui of bieslook.
Smakelijk!

Comments