• katrien pollefeyt

Bloemkoolrijst met scampi en broccoli

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 blokje visbouillon

  • 1 brikje kokosroom(300ml)

  • 1/2 l water

  • 1/2 bloemkool

  • 1 broccoli

  • 120 g langkorrel rijst

  • 2 sjalotten

  • 32 scampi’s

  • 3 stengels lente-ui of portie bieslook

  • 2 el kokosolie

  • Currypoeder naar smaak

Bereidingswijze

  • Maak rijst van de rauwe bloemkool met de keukenrobot.

  • Los de bouillon op in 0,5 l water

  • Pel en snipper de sjalotjes. Smelt de kokosolie in een stoofpot en fruit de sjalot op een zacht vuur. Voeg de langkorrel rijst toe met het bouillonwater. Breng aan de kook en gaar volgens de tijd van de rijst.

  • Voeg de kokosroom en de bloemkoolrijst toe en laat verder garen. Roer af en toe en voeg water toe tot een smeuïg rijstpapje. Kruid nadien met peper.

  • Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.

  • Stoom de broccoli gedurende 15-20 min. Kruid met peper en zout.

  • Hak de lente-ui of bieslook fijn.

  • Dep de scampi’s droog met wat keukenpapier. Kruid met curry, peper en zout.

  • Voeg wat gesmolten kokosolie toe en laat even marineren.

  • Bak de scampi’s kort op een hoog vuur 1 minuut per zijde.

  • Verdeel de bloemkoolrijst op je bord. Voeg scampi’s en broccoli toe

  • Werk af met lente-ui of bieslook.

  • Smakelijk!




90 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven